Oplevelsen i gruberne
frontbanner.jpg

Naturoplevelser for børn i Danmark

En af de mest spændende naturoplevelser for børn i Danmark er et besøg i Mønsted Kalkgruber. Kalkgruberne som er beliggende nær Viborg, er verdens største af sin slags og byder på et fascinerende underjordisk eventyr, for både børn og voksne.

På eventyr i Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber byder på en lærerig og spændende oplevelse, hvor børn kan lære om geologi, historie og natur på en sjov og anderledes måde. Børnene kan udforske de snoede gange og store underjordiske rum, der strækker sig over 60 kilometer. Med hjelme på hovedet og lommelygter i hånden kan børnene desuden opdage gamle miner, underjordiske søer og endda møde de flagermus, der bor i grotterne.

Undervejs kan de se imponerende kalkformationer, lære om hvordan kalk blev udvundet i gamle dage og høre spændende fortællinger om grubernes historie.

Der er også mulighed for at deltage i guidede ture, hvor en erfaren guide kan fortælle endnu mere om kalkgrubernes hemmeligheder. Mønsted Kalkgruber er et ideelt sted for en familieudflugt, hvor både børn og voksne kan få en unik oplevelse og skabe minder for livet.

Picnic i naturen eller caféhygge

Efter en dag fyldt med udforskning og læring, kan I nyde en picnic i de naturskønne omgivelser eller besøge Café Kridthuset for en forfriskning. Det er tilladt at medbringe mad på udflugten til Mønsted Kalkgruber.

Med de mange aktiviteter og den unikke underjordiske verden, vil et besøg i Mønsted Kalkgruber uden tvivl være en uforglemmelig oplevelse. Så sæt kursen mod gruberne og opdag alt, hvad Mønsted Kalkgruber har at byde på.