Anerkendelser
frontbanner.jpg

Anerkendelser

Anerkendelser

Efter en omfattende renovering af Mønsted Kalkgruber, som stod færdig i 2017, har Mønsted Kalkgruber modtager flere anerkendelser og priser for den flotte ombygning, hvor den unikke kulturarv er bevaret samtidig med at naturen i og omkring verdens største kalkgrube er blevet mere åben, tilgængelig og en ligeværdig oplevelse for alle. 

2019: Prisvindende projekt - The European Garden Award.

Mønsted Kalkgruber blev i 2019 udvalgt af den internationale jury i the European Garden Award som et af Europas 3 bedste udviklingsprojekter i kategorien “Bedste udvikling af et betydningsfuldt kulturlandskab i Europa”. Kalkgruberne blev valgt på baggrund af områdets smukke natur og den måde, tilgængelighed er blevet integreret i et unikt historisk kulturlandskab. Det var anden gang, at at et dansk sted fik tildelt European Garden Award.

2018: Viborg Handicapråds Tilgængelighedspris.

 

2018: Arkitekturens Pris 2018 i Viborg Kommune

Den 28. september 2018 modtog Mønsted Kalkgruber Arkitekturens Pris i Viborg Kommune.
Prisen gives til smukke bygninger, veltilpassede ombygninger, restaureringer, byrum og andre anlægsarbejder, der anses for at bidrage til forskønnelse af Viborg Kommune.

Læs mere om det samlede projekt på Realdanias hjemmeside Realdania

Projektet blev gennemført i samarbejde med: NaturstyrelsenRealdaniaVanførefondenViborg KommuneFærchfondenA.P. Møller FondenAugustinus Fonden og Bevica Fonden.